duminică, 31 iulie 2011
Tonifierea partii posterioare a bratelor
Daca sunteti interesata de tonifierea regiunii posterioare a bratelor, ce in timp, se incarca cu tesut gras si in lipsa tonicitatii musculare pielea se lasa, creand un aspect poate neplacut, trebuie sa faceti exercitii de tonifierea a tricepsului.
Daca nu puteti merge la sala, puteti incepe pentru inceput prin flotari din
picioare, impotriva peretului sau prin ridicarea unei greutati mici de 1-1.5 kg din spatele capului, precum in cel de al treilea exercitiu din clipul de mai jos (Min 2:54).
Pentru acest exercitiu, daca nu aveti gantere la dispozitie in acest moment, puteti folosi pentru inceput sticle cu apa(de preferinta una care sa permita un control mai bun, precum de exemplu pet-urile de 2L de la Carrefour- Apa de masa carbogazoasa sau de ce nu Pet-ul de 2L de la Bergenbier:) ce permite un control mai bun datorita formei speciale.)
Sunt recomandate de asemenea urmatoarele exercitii :
Cel mai important lucru este sa aveti rabdare pentru ca rezultatele vor aparea dupa mai multe saptamani de exercitii.
Motto-ul "Roma nu a fost construita intr-o zi" se aplica cu desavarsire.
sâmbătă, 30 iulie 2011
Decembrie 2008: Catelul erou din Chile.
4 Decembrie 2008 : Era o dimineata de joi cu trafic ridicat, cand o masina a lovit un catel ce incerca sa traverseze autostrada Costanera Norte din Santiago, Chile.
Daca nu ar fi fost camerele de supraveghere probabil nu am fi stiut ce s-a intamplat, ulterior .
Si ar fi fost pacat, pentru ca dragi cititori, la putin timp dupa accident, un alt catel inzestrat cu o inima mare (asa cum poate doar cainii si putini oameni au), s-a strecurat printre masinile ce suierau in jurul sau, indreaptandu-se catre locul in care catelul lovit, suferea puternic si nu mai putea sa se ridice singur, pentru a se proteja de masinile ce roiau in jurul sau.
Riscand in orice moment, sa isi piarda propria viata, catelul erou din Chile (cum a fost denumit ulterior de presa internationala), a reusit sa-l traga pe catelusul ranit la marginea parapetului cu eforturi impresionate, centimentru cu centimetru, pas cu pas, in timp ce zeci de masini vuiau in jurul lor, nepasatoare.
Si a facut toate acestea, precum au arata camerele video, nu cu dinti, cum poate ar fi fost mai usor, mai rapid si mai putin riscant pentru el avand in vedere traficul impresionat de pe autostrada, ci cu labutele din fata atasate in jurul capului catelusului lovit.
Alertati de cativa soferi ce au vazut impresionanta scena, oamenii de ordine de pe autostrada Costanera Norte din Santiago au recuperat cei doi catei, acordand se pare, ajutor celui ranit.
Cand stirea a ajuns pe pupitru agentiilor de presa din intreaga lume, sute de cereri de adoptie au sosit in Chile pentru cei doi catei vagabonzi de pe autostrada Costanera Norte.
Din pacate, autoritatile ciliene, nu au putut sa raspunda in mod pozitiv, pentru ca nu reusisera sa-l ingrijeasca cum trebuie pe catelul ranit, ce dupa cateva zile a murit, iar pe eroul nostru il inchisesera intr-o cusca precara , din care acesta insa, a fugit, astfel incat toate cererile internationale de adoptie, lansate de oamenii cu suflet ai aceste planete, au ramas din pacate, fara obiect.
Cu drag, in amintirea vesnica unui suflet mare de catel.
Dumnezeu sa te aiba in paza si dragostea sa.
Rusia: In loc sa fure, hotii au lasat bani si un mesaj pentru o viata mai buna
Tâlharii au intrat în casa victimei, dar văzând cât de sărac trăieste i-au lăsat niste bani si un biletel.
E cazul unei bătrâne de 91 de ani din Rusia, regiunea Chirovsc, anunță portalul Life News. Întorcându-se acasă, femeia a înteles că în lipsa ei cineva a intrat în locuința sa. Spre uimirea bătrânei, totul era la locul său. Asta desi toate dulapurile si cuferele din casă erau deschise.
„Fereastra a fost fortată, iar floarea de pe pervaz era răsturnată", a declarat femeia pentru Life News.
Voia să cheme Politia, dar privirea i-a fost atrasă de un biletel. „Să aveți pentru o viată mai bună", era scris în acel biletel sub care erau ascunse 500 de ruble ruseti, aproximativ 15 euro.
Bătrâna a decis că va cheltui neasteptatul dar pe dulciuri pe care le va împărti nepotilor.
Sursa : Ziarul Adevarul
vineri, 22 iulie 2011
Omul nu distruge intotdeauna tot ce intalneste : Salvarea unei balene cenusii in largul golfului California
O balenă care a fost eliberată din plasele pescarilor, le-a mulţumit salvatorilor săi, oferindu-le un spectacol de zile mari. Mamiferul a făcut zeci de salturi şi a fluturat coadă în semn de recunoştinţă.
Patru americani au avut parte de aventura vieţii lor când au descoperit, în California, o balenă ce avea prinse coada şi o înotătoare în plasă de pescuit.
Bărbaţii au depus eforturi intense timp de o oră pentru a reuşi să elibereze balena din capcana care o ţinea la doar un pas de moarte, potrivit foxcrawl.com.
Michael Fishbach a hotărât că cea mai bună soluţie este să intre în apă şi să taie firele în care era prinsă balena.
"Pe măsură ce înotam pe lângă animal, ochii noştri s-au întâlnit. Nu putea să ne spunem nimic, dar vroiam s-o asigur că suntem aici s-o ajutăm. Mi-a fost destul de greu să mă concentrez, având în vedere emoţiile prin care treceam.
Imaginea acestui animal măreţ şi superb, prins, şi atât de aproape de moarte, a fost de-a dreptul copleşitoare. Trebuie să recunosc că mi-a fost şi un pic frică, din cauză că balena era speriată şi putea să mă ucidă oricând într-un moment de panică", a spus bărbatul.Video :
Cu ajutorul unui cuţit mic de bucătărie, oamenii au reuşit să taie plasa în care era prinsă coada. Din acel moment, mamiferul a înotat, trăgând barca după ea, până când a obosit.
Profitând de pauza balenei, oamenii au continuat eforturile de a o elibera complet.
Pentru că au reuşit să îi redea libertatea, balena i-a răsplătit pe binefăcătorii săi cu un spectacol rar. Mamiferul a făcut mai mult de 40 de sărituri, într-un interval de o oră.
Sursa : Ziarul Adevarul
Benedict Martin, doctorul sfant din Onesti ce a inviat-o pe Sevastia Vătavu la 7 ore dupa deces
In urmă cu aproape 40 de ani, Sevastia Vătavu (73 de ani) a fost declarată moartă şi ţinută la morgă timp de şapte ore. Benedict Martin, medic din Bacău, devenit ulterior preot, va fi canonizat de Biserica Catolică după ce a făcut sute de minuni, printre care si invierea doamnei Sevatia Vătavu.
Sevastia Vătavu din Târgu Ocna, judeţul Bacău, poate spune că a văzut moartea cu ochii. Fostă angajată a Băncii Naţionale sucursala Oneşti, apoi contabilă la Spitalul Târgu Ocna a fost declarată decedată timp de şapte ore. O minune a readus-o însă la viaţă când toate rudele se pregăteau de înmormântare. Acum, la 73 de ani, femeia spune că Dumnezeu a vrut ca „doctorul sfânt" să intre în viaţa familiei sale printr-o poveste pe care nu o poate uita. „Totul a început în anul 1967 când fratele meu, Eugen Elefterescu, care avea pe atunci 32 de ani, a trecut pe lângă o maşină prăbuşită într-o râpă în localitatea Călugăra. S-a oprit să vadă ce s-a întâmplat. Şoferul nu era rănit, însă maşina era boţită rău. A tractat autoturismul avariat până la service-ul auto care era afacerea lui şi a reparat-o. Apoi a aflat că şoferul care făcuse accidentul era un medic din Oneşti", a povestit Sevastia.
După câteva luni, Elefterescu s-a îmbolnăvit de ficat. „Niciun medic nu ştia ce să-i facă şi atunci s-a gândit că n-ar strica şi o părere şi de la medicul din Oneşti, căruia îi reparase maşina. Acesta i-a dat un tratament pe bază de portocale şi lămâi pe care i l-a recomandat să îl ţină timp de trei ani. După opt luni, fratele meu era roşu în obraz şi se făcuse ditamai bărbatul voinic. Şi azi trăieşte!", a mai adăugat bătrâna.
După câţiva ani, soarta avea să o facă pe Sevastia să-şi lege definitiv destinul de numele medicului Martin. După ce a rămas gravidă cu cel de-al doilea copil, toţi doctorii i-au recomandat întreruperea sarcinii din cauza unor probleme cardiace. Singurul care s-a opus avortului a fost Benedict Martin, „«Nici vorbă!», aşa mi-a zis doctorul Martin. Ba mai mult, mi-a programat şi data naşterii. Trebuia să aibă loc într-o duminică, pentru că - zicea el - pruncii născuţi duminica rămân toată viaţa în paza lui Dumnezeu", a mai povestit femeia.
Aşa cum au anticipat ceilalţi medici, Sevastia nu a rezistat în timpul naşterii şi, în zorii zilei de 2 februarie 1976, la cinci fără zece, inima femeii de 36 de ani a încetat să mai bată. În ciuda eforturilor medicilor, nu a putut fi readusă la viaţă. La ora 10.30 a fost declarat decesul şi femeia a fost transportată la morga spitalului din Oneşti. „La ora 12.00, după ce a trecut pe la Biserică, a ajuns la spital şi medicul Martin. A aflat că sunt la morgă şi a venit direct la mine. Şapte ore s-a luptat să mă readucă în simţiri! Cu sticle de apă fierbinţi, cu un masaj special pe care numai el ştia să îl facă şi cu toate priceperea lui medicală. După şapte ore am început să am puls. La două noaptea m-am ridicat în şezut",şi-a amintit bătrâna care acum se bucură de cei doi copii ai ei, Aurelian şi Ina.
Cei doi au păstrat legătura şi s-au întâlnit şi după ce medicul Martin s-a întors din prima sa vizită la Vatican, în 1983. „Adusese o statuetă care o reprezenta pe Fecioara Maria cu Iisus, coborât de pe cruce, Pieta. L-am întrebat de ce nu mi-a adus şi mie o astfel de statuetă, ca să o am amintire de la el. Mi-a răspuns că a adus nu una, ci trei, însă i le-au confiscat la graniţă. În 1986, când m-am dus la înmormântarea lui la Galbeni, m-am întâlnit cu sora sa şi mi-a întins Pieta. A zis ca l-a visat pe medic şi i-a zis să mi-o dea mie!", a mai spus Sevastia.
Persecutat de securitate
Benedict Martin, doctor internist al Spitalului din Oneşti, va fi canonizat de Biserica Catolică, după ce a făcut sute de minuni. Foştii lui pacienţi afirmă că „medicul sfânt" a tratat boli incurabile sau chiar a înviat oameni declaraţi oficial decedaţi. „Era un om mic de statură, mereu vesel, jovial şi optimist. Se ducea la biserică de trei ori pe zi. Cabinetul său medical era plin de cărţi sfinte şi de icoane. Mereu citea tratate de medicină şi se ruga", a explicat Rosa Coşa (74 de ani), din comuna Nicolae Bălcescu. Fosta Securitate l-a urmărit pas cu pas pe Benedict Martin. În 1960 i-a fost deschis dosar şi era descris ca un „fanatic mistic". „Aceasta pentru apropierea lui de Biserică. Regimul comunist nu dădea voie intelectualilor să se apropie de Biserică. Era ceva anormal ca un medic să se ducă de trei ori pe zi la biserică.
Problemele mari au început după 1980 când a participat la beatificarea de la Roma a lui Eremia Valahul", a afirmat Eusebio Bejan, vice-postulatorul cauzei de canonizare a medicului Martin. Acesta a fost hirotonit preot în 1980.După 25 de ani de la încetarea din viaţă a lui Benedict Martin, oamenii încă se mai roagă la el. Sute de credincioşi îi vizitează mormântul sau casa sa părintească din satul Galbeni, comuna Nicolae Bălcescu, şi afirmă că se însănătoşesc văzând cu ochii. Nimeni nu trece prin faţa casei fără să bea o cană de apă din fântână, apă care - spun trecătorii - miroase a trandafiri. Dosarul trimis la Vatican prezintă sute de cazuri în care muţii au început să vorbească, surzii să audă, iar zeci de oameni cu boli incurabile şi-au găsit vindecarea.
"M-a salvat cu priceperea lui. După şapte ore am început să am puls. La două noaptea m-am ridicat în şezut.''
Sevastia Vătavu Târgu Ocna
Benedict Marin (foto) este primul om din judeţul Bacău asupra căruia s-a început procesul beatificării şi unul dintre cei trei din România. „Beatificarea este un proces care durează mai mulţi ani şi se începe după minimum cinci ani de la decesul persoanei propuse spre sfinţire. Omul trebuie să fi murit în faimă de sfinţenie şi poporul să ceară beatificarea lui pentru minunile făcute. Cele mai importante minuni nu sunt cele realizate în timpul vieţii, ci cele de după moarte. Atunci când oamenii se însănătoşesc după ce îi ating mormântul sau chipul din tablou sau când se roagă la el", a explicat preotul catolic Eusebio Bejan. El a mai adăugat că aceste minuni înscrise în dosarul de beatificare acceptat de Vatican nu pot fi explicate niciodată ştiinţific.
„Se face o anchetă asupra minunilor de către o comisie formată din cinci medici renumiţi din Roma şi dacă aceştia declară că nu cunosc nicio explicaţie raţională şi ştiinţifică asupra evenimentului, poate fi considerată ca o posibilă minune. După aceasta, o comisie de şapte teologi examinează la rândul lor presupusa minune, urmând a avea verdictul definitiv în faţa comisiei episcopilor şi cardinalilor a Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor", a mai adăugat vice-postulatorul cauzei de canonizare a medicului Martin. După beatificare, trebuie să se mai întâmple încă o minune pentru a se ajunge la canonizare.
Sursa : Ziarul Adevarul
Sevastia Vătavu din Târgu Ocna, judeţul Bacău, poate spune că a văzut moartea cu ochii. Fostă angajată a Băncii Naţionale sucursala Oneşti, apoi contabilă la Spitalul Târgu Ocna a fost declarată decedată timp de şapte ore. O minune a readus-o însă la viaţă când toate rudele se pregăteau de înmormântare. Acum, la 73 de ani, femeia spune că Dumnezeu a vrut ca „doctorul sfânt" să intre în viaţa familiei sale printr-o poveste pe care nu o poate uita. „Totul a început în anul 1967 când fratele meu, Eugen Elefterescu, care avea pe atunci 32 de ani, a trecut pe lângă o maşină prăbuşită într-o râpă în localitatea Călugăra. S-a oprit să vadă ce s-a întâmplat. Şoferul nu era rănit, însă maşina era boţită rău. A tractat autoturismul avariat până la service-ul auto care era afacerea lui şi a reparat-o. Apoi a aflat că şoferul care făcuse accidentul era un medic din Oneşti", a povestit Sevastia.
După câteva luni, Elefterescu s-a îmbolnăvit de ficat. „Niciun medic nu ştia ce să-i facă şi atunci s-a gândit că n-ar strica şi o părere şi de la medicul din Oneşti, căruia îi reparase maşina. Acesta i-a dat un tratament pe bază de portocale şi lămâi pe care i l-a recomandat să îl ţină timp de trei ani. După opt luni, fratele meu era roşu în obraz şi se făcuse ditamai bărbatul voinic. Şi azi trăieşte!", a mai adăugat bătrâna.
După câţiva ani, soarta avea să o facă pe Sevastia să-şi lege definitiv destinul de numele medicului Martin. După ce a rămas gravidă cu cel de-al doilea copil, toţi doctorii i-au recomandat întreruperea sarcinii din cauza unor probleme cardiace. Singurul care s-a opus avortului a fost Benedict Martin, „«Nici vorbă!», aşa mi-a zis doctorul Martin. Ba mai mult, mi-a programat şi data naşterii. Trebuia să aibă loc într-o duminică, pentru că - zicea el - pruncii născuţi duminica rămân toată viaţa în paza lui Dumnezeu", a mai povestit femeia.
Aşa cum au anticipat ceilalţi medici, Sevastia nu a rezistat în timpul naşterii şi, în zorii zilei de 2 februarie 1976, la cinci fără zece, inima femeii de 36 de ani a încetat să mai bată. În ciuda eforturilor medicilor, nu a putut fi readusă la viaţă. La ora 10.30 a fost declarat decesul şi femeia a fost transportată la morga spitalului din Oneşti. „La ora 12.00, după ce a trecut pe la Biserică, a ajuns la spital şi medicul Martin. A aflat că sunt la morgă şi a venit direct la mine. Şapte ore s-a luptat să mă readucă în simţiri! Cu sticle de apă fierbinţi, cu un masaj special pe care numai el ştia să îl facă şi cu toate priceperea lui medicală. După şapte ore am început să am puls. La două noaptea m-am ridicat în şezut",şi-a amintit bătrâna care acum se bucură de cei doi copii ai ei, Aurelian şi Ina.
Cei doi au păstrat legătura şi s-au întâlnit şi după ce medicul Martin s-a întors din prima sa vizită la Vatican, în 1983. „Adusese o statuetă care o reprezenta pe Fecioara Maria cu Iisus, coborât de pe cruce, Pieta. L-am întrebat de ce nu mi-a adus şi mie o astfel de statuetă, ca să o am amintire de la el. Mi-a răspuns că a adus nu una, ci trei, însă i le-au confiscat la graniţă. În 1986, când m-am dus la înmormântarea lui la Galbeni, m-am întâlnit cu sora sa şi mi-a întins Pieta. A zis ca l-a visat pe medic şi i-a zis să mi-o dea mie!", a mai spus Sevastia.
Persecutat de securitate
Benedict Martin, doctor internist al Spitalului din Oneşti, va fi canonizat de Biserica Catolică, după ce a făcut sute de minuni. Foştii lui pacienţi afirmă că „medicul sfânt" a tratat boli incurabile sau chiar a înviat oameni declaraţi oficial decedaţi. „Era un om mic de statură, mereu vesel, jovial şi optimist. Se ducea la biserică de trei ori pe zi. Cabinetul său medical era plin de cărţi sfinte şi de icoane. Mereu citea tratate de medicină şi se ruga", a explicat Rosa Coşa (74 de ani), din comuna Nicolae Bălcescu. Fosta Securitate l-a urmărit pas cu pas pe Benedict Martin. În 1960 i-a fost deschis dosar şi era descris ca un „fanatic mistic". „Aceasta pentru apropierea lui de Biserică. Regimul comunist nu dădea voie intelectualilor să se apropie de Biserică. Era ceva anormal ca un medic să se ducă de trei ori pe zi la biserică.
Problemele mari au început după 1980 când a participat la beatificarea de la Roma a lui Eremia Valahul", a afirmat Eusebio Bejan, vice-postulatorul cauzei de canonizare a medicului Martin. Acesta a fost hirotonit preot în 1980.După 25 de ani de la încetarea din viaţă a lui Benedict Martin, oamenii încă se mai roagă la el. Sute de credincioşi îi vizitează mormântul sau casa sa părintească din satul Galbeni, comuna Nicolae Bălcescu, şi afirmă că se însănătoşesc văzând cu ochii. Nimeni nu trece prin faţa casei fără să bea o cană de apă din fântână, apă care - spun trecătorii - miroase a trandafiri. Dosarul trimis la Vatican prezintă sute de cazuri în care muţii au început să vorbească, surzii să audă, iar zeci de oameni cu boli incurabile şi-au găsit vindecarea.
"M-a salvat cu priceperea lui. După şapte ore am început să am puls. La două noaptea m-am ridicat în şezut.''
Sevastia Vătavu Târgu Ocna
Benedict Marin (foto) este primul om din judeţul Bacău asupra căruia s-a început procesul beatificării şi unul dintre cei trei din România. „Beatificarea este un proces care durează mai mulţi ani şi se începe după minimum cinci ani de la decesul persoanei propuse spre sfinţire. Omul trebuie să fi murit în faimă de sfinţenie şi poporul să ceară beatificarea lui pentru minunile făcute. Cele mai importante minuni nu sunt cele realizate în timpul vieţii, ci cele de după moarte. Atunci când oamenii se însănătoşesc după ce îi ating mormântul sau chipul din tablou sau când se roagă la el", a explicat preotul catolic Eusebio Bejan. El a mai adăugat că aceste minuni înscrise în dosarul de beatificare acceptat de Vatican nu pot fi explicate niciodată ştiinţific.
„Se face o anchetă asupra minunilor de către o comisie formată din cinci medici renumiţi din Roma şi dacă aceştia declară că nu cunosc nicio explicaţie raţională şi ştiinţifică asupra evenimentului, poate fi considerată ca o posibilă minune. După aceasta, o comisie de şapte teologi examinează la rândul lor presupusa minune, urmând a avea verdictul definitiv în faţa comisiei episcopilor şi cardinalilor a Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor", a mai adăugat vice-postulatorul cauzei de canonizare a medicului Martin. După beatificare, trebuie să se mai întâmple încă o minune pentru a se ajunge la canonizare.
Sursa : Ziarul Adevarul
Abonați-vă la:
Postări (Atom)